Mitokondrier

lighed og ulighed mellem mitokondrier og kloroplast

lighed og ulighed mellem mitokondrier og kloroplast

Mitokondrier og kloroplast. 1) Begge disse har dobbelt membran. ... 2) Mitokondrier hjælper med energisyntese, mens kloroplast hjælper med processen med fotosyntese. 3) Mitokondrier har stærkt foldet indre membran kaldet cristae, mens chloroplast har stroma i den indre del, hvor thylakoid er til stede.

  1. Hvordan er kloroplaster og mitokondrier ens og forskellige?
  2. Hvad er to ligheder og en ulighed mellem mitokondrier?
  3. Hvad har kloroplaster og mitokondrier til fælles?
  4. Hvorfor har kloroplaster og mitokondrier dobbeltmembraner?
  5. Hvad der ikke er almindeligt i både mitokondrier og kloroplaster?
  6. Hvad er plasmolyse giver to ligheder og forskelle mellem mitokondrier og plastider?
  7. Hvad er lighederne og forskellene mellem mitokondrier og plastider?
  8. Hvorfor kaldes mitokondrier Powerhouse of the Cell giver tre ligheder og en forskel mellem mitokondrier og plastid?
  9. Hvad er lighederne mellem mitokondrier og bakterier?
  10. Hvad har mitokondrier og thylakoidmembraner til fælles?
  11. Hvad ligner kloroplast i det virkelige liv?

Hvordan er kloroplaster og mitokondrier ens og forskellige?

Nøglepunkter: Mitokondrier er "kraftcentrene" i cellen, der nedbryder brændstofmolekyler og fanger energi i cellulær respiration. Kloroplaster findes i planter og alger. De er ansvarlige for at fange lysenergi for at fremstille sukker i fotosyntese.

Hvad er to ligheder og en ulighed mellem mitokondrier?

1 Svar. (i) (a) Begge er dobbeltmembranstrukturer. (b) Begge har deres eget genetiske materiale. (ii) Mitokondrier er produktionsstedet for energi, mens plastid er produktionsstedet for fødevarer.

Hvad har kloroplaster og mitokondrier til fælles?

Betegnelser i dette sæt (9) beskriver to almindelige karakteristika ved kloroplaster og mitokondrier. Overvej både funktion og membranstruktur. Begge organeller er involveret i energitransformation, mitokondrier i cellulær respiration og kloroplaster i fotosyntese.

Hvorfor har kloroplaster og mitokondrier dobbeltmembraner?

Den dobbelte membran, der findes i mitokondrier og kloroplaster, ser ud til at være en relikvie af absorptionen af ​​de prokaryote bakterier af de eukaryote værtsceller. Den indre membran, som nu indeholder adskillige folder, kom tilsyneladende fra bakteriemembranen, mens den ydre membran kom fra værtscellen selv.

Hvad der ikke er almindeligt i både mitokondrier og kloroplaster?

Ekstrakromosomalt DNA er ethvert DNA, der findes uden for en cellekerne. Det kaldes også ekstranukleært DNA eller cytoplasmatisk DNA. ... Chloroplast og mitokondrier er til stede i plantecellen, men chloroplast er fraværende i dyrecellen. De er begge til stede i eukaryote celler.

Hvad er plasmolyse giver to ligheder og forskelle mellem mitokondrier og plastider?

Svar. Svar: Plasmolyse er den proces, hvor celler mister vand i en hypertonisk opløsning. ... Hovedforskellen mellem mitokondrier og plastider er, at mitokondrier findes i alle eukaryote celler, men plastider er eksklusive for planter og alger.

Hvad er lighederne og forskellene mellem mitokondrier og plastider?

Mitokondrier vs Plastids

Forskellen mellem mitokondrier og plastider
Producerer ATPProducerer glukose og opbevarer den som stivelse
Hovedfunktionen er celleåndedrætHovedorganel til fotosyntese
Mindre i størrelseForholdsvis større i størrelse
Pigmenter er fraværendeDer findes pigmenter

Hvorfor kaldes mitokondrier Powerhouse of the Cell giver tre ligheder og en forskel mellem mitokondrier og plastid?

Mitokondrier er kendt som cellekraftværk, fordi det skaber energi til cellen. ... Mitokondrier er relateret til produktion af ATP-molekyler, mens plastider er det vigtigste sted for fotosyntese. Ligheder: De har begge deres egne ribosomer.

Hvad er lighederne mellem mitokondrier og bakterier?

Vigtigst er de mange slående ligheder mellem prokaryoter (som bakterier) og mitokondrier: Membraner - Mitokondrier har deres egne cellemembraner, ligesom en prokaryot celle har. DNA - Hver mitokondrie har sit eget cirkulære DNA-genom, ligesom en bakteriers genom, men meget mindre.

Hvad har mitokondrier og thylakoidmembraner til fælles?

Svarekspert bekræftet. Mitokodriale og thylakoidmembraner bruger begge adenosintriphosphat- eller ATP-syntase-proteiner i ATP-produktion. ... Både Mitochodrial og Thylakoid membraner er et sted, hvor ATP produceres. Mitokondrier findes i alle levende celler, mens Thylakoid findes i planter.

Hvad ligner kloroplast i det virkelige liv?

Kloroplast - Konverterer solens energi til højenergisukker gennem fotosyntese. Kloroplaster er som solpaneler, fordi kloroplaster omdanner solens energi til energi, der kan bruges af celler som solpaneler omdanner solens energi til energi, der kan bruges af et hus.

Forskellen mellem protoplast og Heterokaryon
Hovedforskellen mellem protoplast og heterokaryon er, at protoplasten er en vægfri plantecelle, mens heterokaryon er en celle, der indeholder to eller...
cellulær differentiering vævsvækst
Cellulær differentiering er den proces, hvor en celle skifter fra en celletype til en anden. ... Differentiering forekommer adskillige gange under udv...
fordelene ved databasestyringssystemer
Hvad er fordelene ved databasestyringssystem?Hvad er fordele og ulemper ved et databasesystem?Hvad er fire fordele ved databaser?Hvad er ulemperne ved...