Portmanteau

portmanteau inden for lingvistik

portmanteau inden for lingvistik
  1. Hvad er portmanteau inden for lingvistik?
  2. Hvad er et eksempel på et portmanteau?
  3. Hvad er portmanteau morph?
  4. Hvem opfandt portmanteau-ord?
  5. Er morgenmad et portmanteau?
  6. Er chortle et portmanteau?
  7. Hvad er portmanteau-ordene i Jabberwocky?
  8. Er portmanteau ord?
  9. Er smog en portmanteau?
  10. Hvordan forbinder du to ord sammen?
  11. Hvad kaldes ikke?
  12. Hvordan laver man et portmanteau?

Hvad er portmanteau inden for lingvistik?

Et portmanteau (/ pɔːrtˈmæntoʊ / (lyt), / ˌpɔːrtmænˈtoʊ /) eller portmanteau word (fra "portmanteau", en slags bagage) er en blanding af ord, hvor dele af flere ord kombineres til et nyt ord, som i smog, opfundet ved at blande røg og tåge eller motel fra motor og hotel.

Hvad er et eksempel på et portmanteau?

Eksempler på engelsk inkluderer chortle (fra chuckle and snort), smog (fra smoke and fog), brunch (fra morgenmad og frokost), mockumentary (fra mock and documentary) og spork (fra ske og fork). En portmanteau er en kuffert, der åbner i halvdele.

Hvad er portmanteau morph?

En portmanteau morph er en fonologisk sekvens, der ikke kan analyseres i mindre enheder med hensyn til form, men har to eller flere forskellige komponenter med hensyn til betydning.

Hvem opfandt portmanteau-ord?

En blanding er også kendt som et portmanteau-ord, et udtryk udtænkt af Lewis Carroll. I Through a Looking-Glass (1871) skrev han: 'Ser du, det er som et portmanteau ... der er to betydninger pakket sammen i det ene ord'.

Er morgenmad et portmanteau?

Ved du ikke, hvad et portmanteau er? ... Portmanteaus, i litterær forstand er et ord, der er skabt ved at flette to forskellige ord (og deres betydning) for at danne et nyt ord, f.eks. morgenmad og frokost for at lave brunch, web og log for at lave (weblog, som til sidst blev lige) blog, og billede og element for at lave pixel.

Er chortle et portmanteau?

chortle: verb griner på en åndedræt, munter måde. substantiv en åndedræt, munter latter. OPRINDELSE opfundet af Lewis Carroll i Through the Looking Glass; sandsynligvis en blanding af CHUCKLE og SNORT. Det er sandsynligt, at de fleste mennesker, der bruger "chortle", ikke er klar over, at det var et ord, der blev sammensat i 1870'erne.

Hvad er portmanteau-ordene i Jabberwocky?

Blandt portmanteauerne, som Carroll opfandt til Jabberwocky, var "galumphing" og "chortled": den førstnævnte fra "galop" og "triumferende", den sidstnævnte fra "chuckle" og "snort". Begge har indtastet det engelske sprog.

Er portmanteau ord?

Portmanteau, udtalt "port-man-tow", henviser til et nyt ord lavet af to ord og deres betydning. For eksempel refererer portmanteaubrunch til et kombineret måltid morgenmad og frokost, og svinekød er en blanding mellem en ske og en gaffel.

Er smog en portmanteau?

Smog er et godt eksempel på et portmanteau, et ord dannet ved at kombinere to andre ord til et: det kommer fra røg og tåge.

Hvordan forbinder du to ord sammen?

Et portmanteau er et ord, der dannes ved at kombinere to forskellige udtryk for at skabe en ny enhed. Ved at blande lyden og betydningen af ​​to eksisterende ord skaber et portmanteau et nyt udtryk, der er en sproglig blanding af de to individuelle udtryk.

Hvad kaldes ikke?

En sammentrækning er et ord lavet ved at forkorte og kombinere to ord. Ord som ikke kan (kan + ikke), ikke (gør + ikke), og jeg har (jeg + har) er alle sammentrækninger. Folk bruger sammentrækninger i både tale og skrivning.

Hvordan laver man et portmanteau?

For at oprette et portmanteau-ord skal du fjerne slutningen (de sidste stavelser) af det første ord og begyndelsen (den første stavelse) af det andet ord, inden du sammenkæder de to dele for at danne et nyt opfundet ord.

n-hexankogepunkt
Er hexan og n-hexan det samme?Hvad er litteraturens kogepunkt for hexan i C?Hvad er fordampningsvarmen af ​​hexan?Hvad er N i N-hexan?Hvor farligt er ...
Forskellen mellem kapital og hovedstad
Kapital kan være et substantiv eller et adjektiv. Kapital kan henvise til store bogstaver, akkumuleret formue eller den by, der fungerer som sæde for ...
Hvad er forskellen mellem cellekultur og vævskultur
Hovedforskellen mellem cellekultur og vævskultur er, at cellekulturen er laboratorieprocessen, hvor celler dyrkes under kontrollerede betingelser in v...