Lag

Forskelle mellem lag 2 og lag 3-switches

Forskelle mellem lag 2 og lag 3-switches

En Layer 2-switch fungerer kun med MAC-adresser og interagerer ikke med nogen højere lagadresser, såsom en IP. En Layer 3-switch kan derimod også udføre statisk routing og dynamisk routing, som inkluderer IP- og VLAN-kommunikation (virtual local area network).

  1. Har jeg brug for en Layer 2 eller Layer 3 switch?
  2. Hvad er L2 og L3 switche?
  3. Hvad bruges en Layer 3-switch til?
  4. Hvad bruges en Layer 2-switch til?
  5. Er VLAN et lag 2?
  6. CAN Layer 2-switches udfører VLAN'er?
  7. Hvordan ved jeg, om min switch er l2 eller l3?
  8. Er router en Layer 2-enhed?
  9. Er bridge en Layer 3 enhed?
  10. Kan en Layer 3-switch fungere som en router?
  11. Kan en Layer 3-switch erstatte en router?
  12. Hvad er en Layer 3-adresse?

Har jeg brug for en Layer 2 eller Layer 3 switch?

Et rent Layer 2-domæne er, hvor værterne er forbundet, så en Layer 2-switch fungerer der. Dette kaldes normalt adgangslag i en netværkstopologi. Hvis du har brug for kontakten til at samle flere adgangskontakter og udføre inter-VLAN-routing, er der brug for en Layer 3-switch.

Hvad er L2 og L3 switche?

Almindeligt kendt som L2-enhed (L2 = Ethernet). L3-switch: Udfører (1) IP-videresendelse (levering af pakker baseret på destinations-IP-adresse) eller (2) Ethernet-skift (levering baseret på destinations-MAC-adresse) i henhold til destinations-MAC-adressen på en modtaget pakke. Det har kun en type port, Ethernet.

Hvad bruges en Layer 3-switch til?

Kort sagt, en lag 3-switch kombinerer funktionaliteten af ​​en switch og en router. Det fungerer som en switch til at forbinde enheder, der er på det samme subnet eller virtuelle LAN med lynhastigheder og har IP-routing-intelligens indbygget i det for at fordoble som en router.

Hvad bruges en Layer 2-switch til?

Lag 2-skift bruges til at reducere trafikken på det lokale netværk. Det bruges mest til at implementere VLAN. I lag 2 omdirigeres skiftepakker fra kilden til destinationsporten.

Er VLAN et lag 2?

VLAN'er er datalinklagskonstruktioner (OSI-lag 2), analoge til Internet Protocol (IP) undernet, som er netværkslagskonstruktioner (OSI-lag 3).

CAN Layer 2-switches udfører VLAN'er?

VLAN'er understøtter en Layer 2 trunkport. En Layer 2 trunk interface giver dig mulighed for at konfigurere en enkelt logisk interface til at repræsentere flere VLAN'er på en fysisk interface. Du kan konfigurere et sæt VLAN'er og VLAN-identifikatorer, der automatisk tilknyttes en eller flere Layer 2 trunk-grænseflader.

Hvordan ved jeg, om min switch er l2 eller l3?

Når switche tillader IP-baseret routing, VLAN'er osv., Har de lag 3-funktioner, f.eks. routing. Næsten alle "smarte" switche og alle "managed" switche er lag 3. Alle "ikke-administrerede" switche er lag 2.

Er router en Layer 2-enhed?

Tænk på dem som funktioner. Routing er en lag 3-funktion. Pakkeskift er en lag 2-funktion. Hvis en router kan pakke skifte såvel som rute, er det en enhed 2 og 2.

Er bridge en Layer 3 enhed?

Bro. En bro er en lag-2 netværksforbindelsesenhed, dvs. den fungerer på det fysiske lag og datalinklag i OSI-modellen. Det fortolker data i form af datarammer.

Kan en Layer 3-switch fungere som en router?

En 3-switch er både en switch og en router: den kan betragtes som en router med flere Ethernet-porte og med switch-funktion. ... Lag 3-switche er således i stand til at adskille porte i separate VLAN'er og udføre routing mellem dem.

Kan en Layer 3-switch erstatte en router?

Alt i alt anbefales det ikke at udskifte en router med lag 3-switch, men du kan anvende dem i det samme netværk på samme tid. ... Disse kontakter er dog dyre, og de fleste lag 3-kontakter har bare Ethernet-porte. På denne måde er en dedikeret router omkostningseffektiv end en lag 3-switch.

Hvad er en Layer 3-adresse?

Lag 3-adressen er en logisk adresse. Det vedrører en enkelt protokol (såsom IP, IPX eller Appletalk). Lag 2-adressen er en fysisk adresse. Det vedrører den faktiske hardware-interface (NIC) i computeren.

kortsigtet kapitalgevinst
En kortsigtet kapitalgevinst skyldes salg af et aktiv, der ejes i et år eller derunder. Mens langsigtede kapitalgevinster generelt beskattes til en me...
klassificere bindevæv. hvad er forskellen mellem epitel- og bindevæv?
Epitelvævet er sammensat af epitelceller og en lille mængde ekstracellulær matrix. Bindevævet er sammensat af forskellige celler og en større mængde e...
fordele ved datamart
Fordele ved at bruge en datamat:Forbedrer svartid for slutbruger ved at give brugerne adgang til den specifikke type data, de har brug for.En kondense...