Protokol

forskel mellem udp og tcp

forskel mellem udp og tcp

TCP er en forbindelsesorienteret protokol, mens UDP er en forbindelsesfri protokol. Hastigheden for TCP er langsommere, mens UDP's hastighed er hurtigere. TCP bruger håndtryksprotokol som SYN, SYN-ACK, ACK, mens UDP ikke bruger nogen håndtryksprotokoller.

  1. Er UDP eller TCP bedre?
  2. Hvad er TCP og UDP med eksempel?
  3. Hvor TCP og UDP bruges?
  4. Hvorfor UDP foretrækkes frem for TCP?
  5. Hvor bruges UDP?
  6. Er UDP sikker?
  7. Bruger Netflix UDP?
  8. Hvad er UDP med eksempel?
  9. Hvad er den største fordel ved UDP?
  10. Hvorfor UDP bruges i DNS?
  11. Er YouTube en TCP eller UDP?
  12. Er stikkontakt TCP eller UDP?

Er UDP eller TCP bedre?

TCP er forholdsvis langsommere end UDP. UDP er hurtigere, enklere og mere effektiv end TCP. Retransmission af mistede pakker er mulig i TCP, men ikke i UDP. Der er ingen retransmission af mistede pakker i User Datagram Protocol (UDP).

Hvad er TCP og UDP med eksempel?

TCP garanterer (i orden) levering af pakker. ... TCP - bruges til trafik, som du har brug for alle data til. HTML, billeder osv. UDP - bruges til trafik, der ikke lider meget, hvis en pakke tabes, dvs. video & stemmestreaming, nogle datakanaler til onlinespil osv.

Hvor TCP og UDP bruges?

Både TCP og UDP er protokoller, der bruges til at sende bits af data - kendt som pakker - over Internettet. De bygger begge oven på internetprotokollen. Med andre ord, uanset om du sender en pakke via TCP eller UDP, sendes den pakke til en IP-adresse.

Hvorfor UDP foretrækkes frem for TCP?

Brug typisk UDP i applikationer, hvor hastighed er mere kritisk end pålidelighed. For eksempel kan det være bedre at bruge UDP i en applikation, der sender data fra en hurtig erhvervelse, hvor det er acceptabelt at miste nogle datapunkter. ... TCP er til dataoverførsler med høj pålidelighed. UDP er til transmissioner med lave omkostninger.

Hvor bruges UDP?

UDP bruges ofte til applikationer, der er "tabsfri" (kan håndtere noget pakketab), såsom streaming af lyd og video. Det bruges også til forespørgselssvar-applikationer, såsom DNS-forespørgsler.

Er UDP sikker?

Det store sikkerhedsproblem med UDP er, at du er modtagelig for spoofing og DOS-angreb. Det er ikke muligt at spoofe en adresse over internettet ved hjælp af TCP, da håndtrykket aldrig afsluttes. OTOH med UDP er der ingen implicit håndtryk - enhver session vedligeholdelse skal udføres af din kode (behandling overhead).

Bruger Netflix UDP?

Netflix, Hulu, Youtube osv. Videostreaming bruger alle TCP og puffer simpelthen et par sekunder med indhold i stedet for at bruge UDP, da forsinkelsen ikke er afgørende, og TCP-overførsler let kan udføres via HTTP og webbrowsere uden behov for yderligere plugins og software.

Hvad er UDP med eksempel?

UDP har en række fordele for forskellige typer applikationer, herunder: Ingen retransmissionsforsinkelser - UDP er velegnet til tidsfølsomme applikationer, der ikke har råd til retransmissionsforsinkelser for droppede pakker. Eksempler inkluderer Voice over IP (VoIP), onlinespil og mediestreaming.

Hvad er den største fordel ved UDP?

Hvad er den største fordel ved UDP? Forklaring: Da UDP ikke giver garanti for levering af pakke, pålidelighed og andre tjenester, reduceres omkostningerne for at levere disse tjenester i UDP's drift. UDP giver således lav overhead og højere hastighed.

Hvorfor UDP bruges i DNS?

DNS bruger User Datagram Protocol (UDP) i port 53 til at betjene DNS-forespørgsler. UDP foretrækkes, fordi den er hurtig og har lave omkostninger. En DNS-forespørgsel er en enkelt UDP-anmodning fra DNS-klienten efterfulgt af et enkelt UDP-svar fra serveren.

Er YouTube en TCP eller UDP?

Både Amazon Prime og Netflix bruger TCP som protokol til transportlag. YouTube bruger på den anden side både UDP- og TCP-protokoller.

Er stikkontakt TCP eller UDP?

Stikkontakten tilknyttet Firefox ligner 192.168. 1.25: 49175. Da webservere fungerer på TCP-port 80, er begge disse sockets TCP-sockets, mens hvis du opretter forbindelse til en server, der fungerer på en UDP-port, ville både server- og klient-sockets være UDP-sockets.

Mælk vs. sojamælk
Mælk og mælkealternativer: Ernæringssammenligning pr. 8 væske ounceKalorierProteinKomælk (1%)1108 gKomælk (skummet)808 gMandelmælk (usødet)402 gSojamæ...
Forskellen mellem Duo og Viber
Google Duo: Google Duo siges at være en enkel, hurtig og en til en enkeltstående applikation specielt designet til videoopkald. Viber: Viber-videokval...
forskel mellem systematik og biosystematik
Det er et systematisk begreb, der betragter en art som et produkt af evolutionen. Det tager højde for alle kendte egenskaber ved organismer og alle ke...