Penicillin

Forskellen mellem penicillin og cephalosporin

Forskellen mellem penicillin og cephalosporin

Cephalosporiner er relateret til strukturen og den antimikrobielle aktivitet af penicilliner. Begge grupper af antibiotika besidder den kerne-firedelede β-lactamring. Β-lactamringen i penicilliner er forbundet med en femleddet thiazolidinring eller penam, og sidekæden, R, differentierer de forskellige penicilliner.

  1. Hvad er forholdet mellem penicillin og cephalosporin?
  2. Hvordan fungerer penicilliner og cephalosporiner?
  3. Er der krydsreaktivitet mellem penicilliner og cephalosporiner?
  4. Kan du have cephalexin, hvis du er allergisk over for penicillin?
  5. Er amoxicillin et cephalosporin?
  6. Hvorfor skal cephalosporin ikke gives til en patient, der er allergisk over for penicillin?
  7. Hvilke bakterier dræber cephalosporiner?
  8. Er en cephalosporin en penicillin?
  9. Hvilke antibiotika er der i cephalosporin-familien?
  10. Hvilke antibiotika kan du tage, hvis du er allergisk over for penicillin?
  11. Hvilke antibiotika er kontraindiceret med penicillinallergi?
  12. Hvad er der i penicillin, der forårsager allergi?

Hvad er forholdet mellem penicillin og cephalosporin?

I en prospektiv undersøgelse var krydsreaktivitetsgraden blandt forsøgspersoner med en positiv penicillin-hudtest 6%. Det ser ud til, at krydsreaktivitet mellem penicilliner og cephalosporiner er mere sandsynligt forbundet med strukturelt lignende sidekæder snarere end selve beta-lactamringen.

Hvordan fungerer penicilliner og cephalosporiner?

Cephalosporiner er bakteriedræbende (dræber bakterier) og fungerer på samme måde som penicilliner. De binder til og blokerer aktiviteten af ​​enzymer, der er ansvarlige for at fremstille peptidoglycan, en vigtig komponent i bakteriecellevæggen.

Er der krydsreaktivitet mellem penicilliner og cephalosporiner?

Det læres almindeligvis, at mindst 10% af patienterne, der er allergiske over for penicillin, vil have en bivirkning over for cephalosporiner. Denne potentielle krydsreaktivitet har ekstremt vigtige terapeutiske implikationer, fordi mange alvorlige infektioner bedst behandles med cephalosporiner som førstelinjeterapi.

Kan du have cephalexin, hvis du er allergisk over for penicillin?

Hvis du er allergisk over for penicilliner, er du mere tilbøjelig til at være allergisk over for en gruppe af antibiotika kaldet Cephalosporiner, som Cephalexin er medlem af. Cephalexin bør undgås hos en penicillinallergisk patient. Antibiotika som clarithromycin, doxycyclin og erthyromycin kan være sikre alternativer for dig.

Er amoxicillin et cephalosporin?

Mens cephalexin og amoxicillin hver er beta-lactam-antibiotika, er de ikke de samme. Cephalexin er et cephalosporin-antibiotikum, og amoxicillin er et penicillinderivat. Mens de dækker nogle af de samme bakterieorganismer, dækker de hver især unikke organismer.

Hvorfor skal cephalosporin ikke gives til en patient, der er allergisk over for penicillin?

Patienter, der har oplevet en IgE-medieret allergi over for penicillin, bør ikke ordineres cephalosporin på grund af reaktionens sværhedsgrad og muligheden for krydsreaktivitet..

Hvilke bakterier dræber cephalosporiner?

Femte generation af cephalosporiner

Dette cephalosporin kan bruges til at behandle bakterier, herunder resistente Staphylococcus aureus (MRSA) og Streptococcus-arter, der er resistente over for penicillin-antibiotika.

Er en cephalosporin en penicillin?

Når patienter med en positiv historie med penicillinallergi fik førstegenerations cephalosporiner, som deler en kemisk sidekæde svarende til penicillin eller amoxicillin (cephalothin, cephaloridin, cephalexin, cefadroxil og cefazolin, plus den anden generation af cephalosporin, cefamandol), de udstillede en ...

Hvilke antibiotika er der i cephalosporin-familien?

Eksempler på cephalosporiner inkluderer:

Hvilke antibiotika kan du tage, hvis du er allergisk over for penicillin?

Tetracycliner (fx doxycyclin), quinoloner (fx ciprofloxacin), makrolider (fx clarithromycin), aminoglycosider (fx gentamicin) og glycopeptider (fx vancomycin) er alle uafhængige af penicilliner og er sikre at bruge hos den penicillinallergiske patient.

Hvilke antibiotika er kontraindiceret med penicillinallergi?

Det anbefales generelt at undgå alle lægemidler i den umiddelbare penicillinfamilie (amoxicillin, ampicillin, amoxicillin-clavulanat, dicloxacillin, nafcillin, piperacillin-tazobactam samt visse lægemidler i cephalosporin-klassen (en nært beslægtet klasse med penicilliner).

Hvad er der i penicillin, der forårsager allergi?

Selvom lægemiddelmekanismerne varierer, bekæmper de generelt infektioner ved at angribe væggene i bakterieceller. Ud over penicilliner er andre beta-lactamer, der hyppigere er forbundet med allergiske reaktioner, en gruppe kaldet cephalosporiner..

Forskellen mellem hexan og n-hexan
n-hexan er også en strukturel isomer af hexan. Derfor har begge disse forbindelser den samme kemiske formel og den samme molære masse. Hovedforskellen...
naturvævsteknik
Hvad gør en vævsingeniør?Hvad er de tre hovedkomponenter inden for vævsteknik?Hvad er forskellen mellem vævsteknik og regenerativ medicin?Hvor meget k...
Fra Forskellen mellem by og fra
Forskellen mellem by og fra
Hovedforskellen mellem by og fra er, at præpositionen by angiver en instrumental sag, mens præpositionen fra angiver en ablativ sag. ... Folk har en t...