Zeeman

Forskellen mellem normal og unormal Zeeman-effekt

Forskellen mellem normal og unormal Zeeman-effekt

Den væsentligste forskel mellem normal og den anomale Zeeman-effekt er, at normal Zeeman-effekt resulterer i dannelse af tripletter ved at opdele en spektral linje i tre linjer, mens den anomale Zeeman-effekt resulterer i forskellige splittemønstre fra opdeling af spektrale linjer.

  1. Hvad er normal og unormal Zeeman-effekt?
  2. Hvad er forskellen mellem Zeeman-effekt og Stark-effekt?
  3. Hvad er Zeeman effekt giver teorien om normal Zeeman effekt?
  4. Hvor mange typer Zeeman-effekt er der?

Hvad er normal og unormal Zeeman-effekt?

Den normale Zeeman-effekt opstår, når der ikke er noget magnetisk spinmoment - tilstande med nul spin er nødvendige. I singulett-systemer annullerer elektronernes spins hinanden, dvs. tilføjer op til nul. ... Dette kaldes anomal Zeeman-effekt og kan observeres i atomovergange, hvor ikke-singuletttilstande er involveret.

Hvad er forskellen mellem Zeeman-effekt og Stark-effekt?

Den største forskel mellem Zeeman-effekt og Stark-effekt er, at Zeeman-effekt observeres i nærvær af et eksternt magnetfelt, mens Stark-effekt observeres i nærvær af et eksternt elektrisk felt.

Hvad er Zeeman effekt giver teorien om normal Zeeman effekt?

Normal Zeeman-effekt

For singlettilstande er centrifugeringen nul, og det samlede vinkelmoment J er lig med. orbital vinkelmoment L. Når energien placeres i et eksternt magnetfelt. af atomet ændrer sig på grund af energien i dets magnetiske øjeblik i marken, som. er givet af.

Hvor mange typer Zeeman-effekt er der?

De spektrale linjer af kviksølvdamplampe ved bølgelængde 546,1 nm viser unormal Zeeman-effekt. (A) Uden magnetfelt. (B) Med magnetfelt opdeles spektrallinjer som tværgående Zeeman-effekt. (C) Med magnetfelt, opdelt som Zeeman-effekt i længderetningen.

Forskellen mellem masse og vægt
Din masse er den samme uanset hvor du går hen i universet; din vægt skifter derimod fra sted til sted. Massen måles i kg; selvom vi normalt taler om v...
Forskellen mellem inertimasse og hvilemasse
Hvilemasse er en konstant mængde for et givet legeme og betegner "mængden af ​​substans i et legeme". ... inertiemasse er relativistisk masse. Dens væ...
Forskellen mellem substantiv og adjektiv
Et navneord er et ord, der betegner et bestemt navn, sted, idé eller objekt. Et adjektiv betegner et beskrivende ord, der illustrerer substantivet, de...