Brugt

Forskellen mellem ICP OES og ICP AES

Forskellen mellem ICP OES og ICP AES

ICP-OES Baggrund: Den starter med plasma. Emissionen af ​​atomer, i dette tilfælde fotoner, giver denne teknologi sine bindestregerede undernavne: -OES og -AES. ... "OES-optisk emissionsspektroskopi" og "AES-atomemissionsspektroskopi" repræsenterer effektivt den samme metode og teknologi, der anvendes til elementaranalyse.

  1. Hvad bruges ICP AES til?
  2. Hvad er forskellen mellem ICP-MS og ICP OES?
  3. Hvad er ICP OES-analyse?
  4. Hvad er forskellen mellem ICP og AAS?
  5. Hvorfor bruges argon i ICP?
  6. Hvad er ICP-metode?
  7. Hvad er princippet om ICP-MS?
  8. Hvor meget koster en ICP-OES?
  9. Hvordan forbereder du en prøve til ICP-analyse?
  10. Hvad kan ICP registrere?
  11. Hvilke elementer kan ICP registrere?
  12. Hvordan analyserer du ICP OES-data?

Hvad bruges ICP AES til?

Induktivt koblet plasma-atomemissionsspektroskopi (ICP-AES) er en spektral metode, der anvendes til meget nøjagtigt at bestemme prøvernes grundlæggende sammensætning; det kan også bruges til at kvantificere den grundlæggende koncentration med prøven.

Hvad er forskellen mellem ICP-MS og ICP OES?

ICP-OES bruges hovedsageligt til prøver med høj total opløst tørstof (TDS) eller suspenderede faste stoffer og er derfor mere robust til analyse af grundvand, spildevand, jord og fast affald. ... ICP-MS er derimod især nyttigt til analyse af prøver med lave regulatoriske grænser.

Hvad er ICP OES-analyse?

Induktivt koblet plasmaoptisk emissionsspektroskopi (ICP-OES) er en analytisk teknik, der bruges til at bestemme, hvor meget af visse elementer der er i en prøve. ICP-OES-princippet bruger det faktum, at atomer og ioner kan absorbere energi til at flytte elektroner fra jordtilstanden til en ophidset tilstand.

Hvad er forskellen mellem ICP og AAS?

ICP er den valgte metode, når du vil måle flere elementer. Kort sagt: AAS er billigere, men kan kun bestemme koncentrationen af ​​et bestemt element. ... ICP er en atomemissionsteknik og kan kobles til et optisk spektrofotometer (ICP OES) eller massespektrometri (ICP-MS).

Hvorfor bruges argon i ICP?

Et induktivt koblet plasma kan genereres ved at lede energien fra en radiofrekvensgenerator til en passende gas, normalt ICP-argon. ... Dette genererer nok energi til at ionisere flere argonatomer ved kollisions excitation. Elektronerne genereret i magnetfeltet accelereres vinkelret på fakkelen.

Hvad er ICP-metode?

Induktivt koblet plasma eller ICP-analyse er en stærk kemisk analysemetode, der kan bruges til at identificere både spormængder og store koncentrationer af næsten alle elementer i en prøve. ... ICP-analyse bruger en plasmafakkel til at fordampe fine dråber af prøven.

Hvad er princippet om ICP-MS?

ICP-MS (induktivt koblet plasma-massespektrometri) er en teknik til at bestemme lave koncentrationer (interval: ppb = dele pr. Milliard = µg / l) og ultra-lave koncentrationer af grundstoffer (interval: ptt = dele pr. Billioner = ng / l). Atomiske elementer føres gennem en plasmakilde, hvor de bliver ioniserede.

Hvor meget koster en ICP-OES?

Når alle disse varer lægges sammen, er de årlige omkostninger ved forbrugsvarer til ICP-OES i størrelsesordenen $ 3000-3200. ICP-MS: Ud over plasma-fakkel og prøveintroduktionsforsyninger kræver ICP-MS forbrugsvarer, der er placeret inde i massespektrometeret.

Hvordan forbereder du en prøve til ICP-analyse?

Opvarmningssyrer udføres på en varmeplade eller ved hjælp af et mikrobølgefordøjelsessystem, der anvender trykbeholdere til at producere endnu højere reaktionstemperaturer. Syrefordøjelse af jord og slam er et eksempel på fast prøveforberedelse til ICP-OES.

Hvad kan ICP registrere?

Det er kendt og brugt for dets evne til at detektere metaller og flere ikke-metaller i flydende prøver i meget lave koncentrationer. Det kan registrere forskellige isotoper af det samme element, hvilket gør det til et alsidigt værktøj i Isotopic-mærkning.

Hvilke elementer kan ICP registrere?

Elementer analyseret under en ICP-testscanning

AluminiumAntimonBarium
KalkCeriumKrom
ErbiumEuropiumGallium
HolmiumIndiumJern
LutetiumMagnesiumKviksølv

Hvordan analyserer du ICP OES-data?

Hvordan analyserer du ICP-OES-data, og hvad fortæller det dig? Generelle retningslinjer for analyse af ICP-OES-data er at se på intensiteten af ​​lys, der udsendes ved bestemte bølgelængder og sammenligne det med kalibreringsdata for at bestemme koncentrationen af ​​atomer, der udsendes ved den pågældende bølgelængde.

hexanekstraktion
Hexan er blevet brugt i vid udstrækning til olieekstraktion på grund af let olieudvinding, smalt kogepunkt (63–69 ° C) og fremragende opløselighedsevn...
molær masse til molekylvægt
Massen af ​​et mol af et stof er lig med stoffets molekylvægt. For eksempel er den gennemsnitlige molekylvægt af vand 18,015 atommasseenheder (amu), s...
Forskellen mellem cellemembran og cellevæg
Cellemembran hjælper med at omslutte celleorganeller og cytosol inde i en celle. ... En cellevæg er et ridgid, beskyttende lag, og det dækker cellemem...