Elss

Forskellen mellem ELSS og PPF

Forskellen mellem ELSS og PPF

Aktielinket opsparingsordning (ELSS) og Public Provident Fund (PPF) er to sådanne ordninger, der genererer høje afkast og også giver indkomstskattefordele.
...
Forskel mellem ELSS og PPF.

OplysningerELSSPPF
RenteIkke anvendelig7,1%
Lock-in periode3 år15 år
For tidlig tilbagetrækningNA5. år frem

  1. Hvilket er bedre ELSS eller PPF?
  2. Kan jeg investere i både PPF og ELSS?
  3. Er ELSS skattepligtig efter 3 år?
  4. Hvorfor er PPF ikke godt?
  5. Hvilken PPF er bedst?
  6. Hvilken ELSS er bedst at investere i 2020?
  7. Hvordan kan jeg tjene 50 lakh på 15 år?
  8. Hvad er risikoen ved ELSS?
  9. Hvad er ELSS rente?

Hvilket er bedre ELSS eller PPF?

Du kan investere så meget som du vil. I henhold til sektion 80C i indkomstskatteloven kan der dog kun trækkes 150.000 kr. I et regnskabsår. Fra tabellen ovenfor kan du se, at en PPF-investering er en relativt sikrere mulighed. PPF tilbyder dog meget lavere afkast over en længere tidshorisont end ELSS.

Kan jeg investere i både PPF og ELSS?

Investeringsform: Det er meget praktisk at investere i både PPF og ELSS. I tilfælde af ELSS kan man investere i lumpsum såvel som gennem systematiske investeringsplaner (SIP'er). På samme måde kan man investere lumpsum såvel som investere i maksimalt 12 rater i et regnskabsår i PPF.

Er ELSS skattepligtig efter 3 år?

De langsigtede kapitalgevinster på ELSS er skattefrie op til Rs 1 lakh, og det modtagne udbytte er skattefrit i investorernes hænder. Du kan fortsætte med at investere i denne ordning, selv efter afslutningen af ​​lock-in-perioden på tre år.

Hvorfor er PPF ikke godt?

En stor ulempe ved PPF er, at elektroniske midler til indkapsling eller anvendelse af teknologi ikke er tilgængelige. Årsager til, at du skal investere i PPF nu: 1. Tilbyder høje renter - I øjeblikket tilbyder PPF renter på 7,1 procent, hvilket er højere sammenlignet med renter, som bankerne tilbyder på deres FD'er.

Hvilken PPF er bedst?

Hvilken ELSS er bedst at investere i 2020?

Baseret på denne parameter er disse de syv bedste ELSS-gensidige fonde, som vi har valgt hånden:

Hvordan kan jeg tjene 50 lakh på 15 år?

Under forudsætning af et årligt afkast på 12 procent vil dine månedlige investeringer på Rs 2.000 hjælpe dig med at skabe et korpus på omkring Rs 10 lakh på 15 år. Du skal øge din månedlige investering hvert år i tråd med din lønstigning.

Hvad er risikoen ved ELSS?

Selvom ELSS-fonde har det højeste potentiale til at generere afkast sammenlignet med andre skattebesparende produkter, kommer disse afkast med et element af risiko. Dette skyldes, at egenkapital betragtes som en risikabel aktivklasse, der er udsat for volatilitet og markedsudsving.

Hvad er ELSS rente?

Nogle ELSS-planer har været kendt for at tilbyde afkast med en sats på 25 til 30%, hvilket sammenlignet med 8,8% afkast af NSC'er kan virke meget lokkende. På samme måde kan investeringsperioden være kritisk, når man beslutter, hvilken ordning man skal vælge, idet ELSS-investeringer har en 3-årig fastlåst periode sammenlignet med 6 år for NSC'er.

Forskellen mellem flad hvid og latte
En latte serveres med dampet mælk med et ekstra lag skummet mælk (ca. 5 mm), der sidder ovenpå. Den flade hvide er derimod toppet af et meget tyndt, '...
Forskellen mellem dominerende og recessive alleler
Dominant henviser til forholdet mellem to versioner af et gen. Enkeltpersoner modtager to versioner af hvert gen, kendt som alleler, fra hver forælder...
diskutere og sammenligne penge- og kapitalmarkeder kritisk
Hvad er forskellen mellem pengemarkeder og kapitalmarkeder?Hvad er forskellen mellem penge og kapital?Hvad er den største forskel mellem pengemarkeder...