Kindtand

Forskellen mellem fuldstændig og delvis muldvarp

Forskellen mellem fuldstændig og delvis muldvarp

I en fuldstændig muldvarp er livmoderen normalt større end den forventede graviditetsdato for graviditeten, mens livmoderen i partielle mol kan være mindre end den foreslåede dato.

  1. Hvad er forskellen mellem delvis og fuldstændig molær graviditet?
  2. Er en delvis molar graviditet en baby?
  3. Hvor sjældent er en delvis molær graviditet?
  4. Hvor hurtigt kan jeg blive gravid efter en delvis molær graviditet?
  5. Er en delvis molar graviditet tvillinger?
  6. Hvor høje er hCG-niveauer i molær graviditet?
  7. Har molære graviditeter hjerteslag?
  8. Kan 6 ugers graviditet påvises molær?
  9. Hvad er chancerne for en anden delvis molær graviditet?
  10. Hvor lang tid tager det for hCG-niveauet at falde efter en delvis molær graviditet?
  11. Hvem er i fare for molar graviditet?
  12. Bløder du altid med en molær graviditet?

Hvad er forskellen mellem delvis og fuldstændig molar graviditet?

I en komplet molær graviditet er placentavævet unormalt og hævet og ser ud til at danne væskefyldte cyster. Der er heller ingen dannelse af føtal væv. I en delvis molær graviditet kan der være normalt placentavæv sammen med unormalt dannende placentavæv.

Er en delvis molær graviditet en baby?

En delvis molar graviditet er en variation af en molar graviditet, en unormal graviditet, hvor et embryo (det befrugtede æg) enten udvikler sig ufuldstændigt eller slet ikke udvikler sig. I stedet vokser en klynge af druelignende cyster (kendt som en hydatidiform muldvarp) i livmoderen.

Hvor sjælden er en delvis molær graviditet?

Delvis molær graviditet med et levende foster er en meget sjælden tilstand, der forekommer hos 0,005 til 0,01% af alle graviditeter; det udgør en udfordrende diagnose, især når kliniske tegn næsten ikke er til stede.

Hvor hurtigt kan jeg blive gravid efter en delvis molær graviditet?

Risikoen for at få en anden molar graviditet er lille (ca. 1 ud af 80). Det er bedst ikke at prøve at blive gravid igen, før al din opfølgende behandling er afsluttet. For de fleste kvinder vil det tage ca. 6 måneder.

Er en delvis molar graviditet tvillinger?

Et foster med en delvis muldvarp kan overleve, når det forekommer i en dizygotisk tvilling, hvor det ene foster og det andet oocyt giver anledning til en delvis diploid mol, men en monozygotisk tvilling med triploidi giver anledning til en delvis mol med et unormalt foster (16 ).

Hvor høje er hCG-niveauer i molær graviditet?

Måling af høje hCG-niveauer på over 100.000 mIU / ml antyder diagnosen af ​​en komplet molær graviditet, især når den er forbundet med vaginal blødning, uterinforstørrelse og unormale ultralydsfund.

Har molære graviditeter hjerteslag?

Diagnose. De fleste molære graviditeter diagnosticeres i første trimester. Denne tilstand kan blive opdaget, når et hjerterytme ikke kan påvises efter 12 uger, men dette kan også være tilfældet med savnede aborter.

Kan 6 ugers graviditet påvises molær?

En ultralyd af en komplet molær graviditet - som kan påvises så tidligt som otte eller ni ugers graviditet - kan vise: Intet embryo eller foster. Intet fostervand. En tyk cystisk placenta næsten fylder livmoderen.

Hvad er chancerne for en anden delvis molær graviditet?

De fleste kvinder, der har en molær graviditet, kan få en sund graviditet senere. Risikoen for at få en anden molær graviditet er kun omkring 1 til 2 ud af 100 kvinder (1 til 2 procent).

Hvor lang tid tager det for hCG-niveauet at falde efter en delvis molær graviditet?

Hos de fleste kvinder falder niveauet af hCG ret hurtigt. Når dit hormonniveau når nul i tre uger, ophører opfølgningen for dem med en delvis mol. For kvinder med en komplet muldvarp skal du gå videre til månedlige blodprøver i yderligere seks måneder.

Hvem er i fare for molar graviditet?

Risikoen for fuldstændig molær graviditet er højest hos kvinder over 35 år og yngre end 20. Risikoen er endnu højere for kvinder over 45 år. Alder er mindre tilbøjelige til at være en faktor for delvis mol. For choriocarcinom er risikoen lavere før 25 år og stiger derefter med alderen indtil overgangsalderen.

Bløder du altid med en molær graviditet?

Choriocarcinomer kan forårsage vedvarende blødning i ugerne eller månederne efter fødslen, men dette sker meget sjældent. (De fleste blødninger som denne er ikke forårsaget af choriocarcinom). Choriocarcinomer forbundet med molære graviditeter følger næsten altid komplette mol i stedet for delvis mol.

komælk vs bøffelmælk til hjernen
Hvilket er bedre ko- eller bøffelmælk?Er bøffelmælk god for hjernen?Hvorfor er bøffelmælk ikke godt for dig?Hvilken mælk er bedst til daglig brug?Hvil...
Tid forskel mellem protrombin og thrombin
forskel mellem protrombin og thrombin
Prothrombin transformeres til thrombin ved hjælp af en koagulationsfaktor kendt som faktor X eller protrombinase; thrombin virker derefter til at omda...
Hvad er forskellen mellem database og datastruktur
En datastruktur er et specialiseret format til organisering, behandling, hentning og lagring af data. En database er en organiseret samling af struktu...