Arraylist

Forskellen mellem ArrayList og LinkedList

Forskellen mellem ArrayList og LinkedList

ArrayList bruger internt et dynamisk array til at gemme dets elementer. LinkedList bruger dobbeltkoblet liste til at gemme sine elementer. ArrayList er langsom, da arraymanipulation er langsommere. LinkedList bliver hurtigere node-baseret, da der ikke kræves meget forskydning af bit.

  1. Hvor vil du bruge ArrayList, og hvor vil du bruge LinkedList?
  2. Hvad er brugen af ​​linket liste over ArrayList?
  3. Hvad er forskellen mellem liste og sammenkædet liste?
  4. Hvorfor er ArrayList bedre til lagring og adgang til data?
  5. Er linket liste hurtigere end ArrayList?
  6. Er ArrayList en samling?
  7. Er ArrayList-linket liste?
  8. Hvorfor indsættelse er hurtigere i den sammenkædede liste?
  9. Er ArrayList-trådsikker?
  10. Hvad er ulemperne ved en sammenkædet liste?
  11. Hvorfor bruger vi linket liste?
  12. Hvilken operation er mindst effektiv på en sammenkædet liste?

Hvor vil du bruge ArrayList, og hvor vil du bruge LinkedList?

ArrayList giver konstant tid til søgning, så det er bedre at bruge ArrayList, hvis søgning er hyppigere, end at tilføje og fjerne operation. LinkedList giver konstant tid til tilføjelse og fjernelse af operationer.

Hvad er brugen af ​​linket liste over ArrayList?

Hvornår skal jeg bruge LinkedList over ArrayList i Java. LinkedList skal bruges, hvor ændringer til en samling er hyppige som tilføjelse / sletning. LinkedList er meget hurtigere sammenlignet med ArrayList i sådanne tilfælde. I tilfælde af skrivebeskyttede samlinger eller samlinger, der sjældent ændres, er ArrayList egnet.

Hvad er forskellen mellem liste og sammenkædet liste?

En liste<T> er faktisk en matrix, hvilket betyder, at dens Add-operation er O (1) i slutningen og O (n) foran, men du kan indeksere i den i O (1). En LinkedList<T> er som sagt en sammenkædet liste. Da det er dobbeltkoblet, kan du tilføje elementer foran eller bagpå i O (1), men indeksering i det er O (n).

Hvorfor er ArrayList bedre til lagring og adgang til data?

ArrayList er det bedste valg, hvis vores hyppige operation er hentningsoperation. ... I ArrayList-elementerne vil de blive gemt på hinanden følgende hukommelsesplaceringer, og derfor vil hentning blive let.

Er linket liste hurtigere end ArrayList?

LinkedList er hurtigere end ArrayList, mens du indsætter og sletter elementer, men det er langsomt, mens hvert element hentes. Lad os komme ind i forskellene mellem ArrayList og LinkedList. ArrayList, det er ikke muligt at gemme elementer, der er mere end 2 ^ 32.

Er ArrayList en samling?

Java ArrayList er en ordnet samling. Det opretholder elementernes indsætningsrækkefølge. Du kan ikke oprette en ArrayList med primitive typer som int, char osv. Du skal bruge boksede typer som Integer, Character, Boolean osv..

Er ArrayList-linket liste?

Både ArrayList og LinkedList er implementering af List interface i Java. Begge klasser er ikke-synkroniserede. ... ArrayList bruger internt et dynamisk array til at gemme dets elementer. LinkedList bruger Doubled Linked List til at gemme sine elementer.

Hvorfor indsættelse er hurtigere i den sammenkædede liste?

Konklusion: Sletning af LinkedList-element er hurtigere sammenlignet med ArrayList. Årsag: LinkedLists hvert element opretholder to markører (adresser), der peger på de begge naboelementer på listen. ... 3) Indsætter ydeevne: LinkedList add-metode giver O (1) ydeevne, mens ArrayList giver O (n) i værste fald.

Er ArrayList-trådsikker?

Enhver metode, der berører vektorens indhold, er trådsikker. ArrayList er derimod ikke synkroniseret, hvilket gør dem derfor ikke trådsikre. Med denne forskel i tankerne vil brug af synkronisering medføre et præstationshit. Så hvis du ikke har brug for en trådsikker samling, skal du bruge ArrayList .

Hvad er ulemperne ved en sammenkædet liste?

Den sammenkædede liste kræver mere hukommelse for at gemme elementerne end en matrix, fordi hver knude på den sammenkædede liste peger på en markør, hvorfor den kræver mere hukommelse. Det er meget vanskeligt at krydse noderne på en sammenkædet liste.

Hvorfor bruger vi linket liste?

Tilknyttede lister er lineære datastrukturer, der indeholder data i individuelle objekter kaldet noder. ... Tilknyttede lister bruges ofte på grund af deres effektive indsættelse og sletning. De kan bruges til at implementere stakke, køer og andre abstrakte datatyper.

Hvilken operation er mindst effektiv på en sammenkædet liste?

Hvilken operation er mindst effektiv i en LinkedList? Tilfældig adgang til et element.

forskel mellem relativ atommasse og massetal
Atommasse er den vægtede gennemsnitlige masse af et atom af et element baseret på den relative naturlige overflod af elementets isotoper. Massetallet ...
Tid Forskellen mellem EDT og EST
Forskellen mellem EDT og EST
EDT står for "Eastern Daylight Time", og det er den tid, der bruges i nogle dele af Nordamerika i løbet af foråret og sommeren. I modsætning hertil er...
sundhed og velvære
"Sundhed er en tilstand af fuldstændig fysisk, mental og social trivsel og ikke kun fravær af sygdom eller svaghed."Hvad er en tilstand af velvære?Hva...