Coarctation

Forskellen mellem aortastenose og aorta coarctation

Forskellen mellem aortastenose og aorta coarctation

Dette spektrum dikotomiseres af ideen om, at aortakarktation forekommer i aortabuen, ved eller nær ductus arteriosis, mens aortastenose forekommer i aortaroden, ved eller nær aortaklappen.

  1. Hvad er et karakteristisk tegn på aorta coarctation?
  2. Hvad er coarctation af aorta forbundet med?
  3. Hvilket af følgende er den mest almindelige associerede anomali hos patienter med koarktation af aorta?
  4. Hvordan diagnosticerer du koarktation af aorta?
  5. Er coarctation af aorta alvorlig?
  6. Hvornår diagnosticeres normalt koarktation af aorta?
  7. Hvor lang tid tager kirurgi for aorta?
  8. Hvad forårsager en coarctation af aorta?
  9. Hvad kan der ske, hvis koarktationen ikke repareres?
  10. Kan koarktation af aorta helbredes?
  11. Kan koarktation af aorta være arvelig?
  12. Hvor hurtigt udvikler aortastenose?

Hvad er et karakteristisk tegn på aorta coarctation?

Tegn eller symptomer på koarktation af aorta efter barndom inkluderer ofte: Højt blodtryk. Hovedpine. Muskelsvaghed. Benkramper eller kolde fødder.

Hvad er coarctation af aorta forbundet med?

Coarctation af aorta (CoA) er en relativt almindelig defekt, der tegner sig for 5-8% af alle medfødte hjertefejl. Coarctation af aorta kan forekomme som en isoleret defekt eller i forbindelse med forskellige andre læsioner, mest almindeligt bicuspid aortaklapp og ventrikulær septal defekt (VSD).

Hvilket af følgende er den mest almindelige associerede anomali hos patienter med koarktation af aorta?

Nogle patienter med koarktation af aorta kan have cerebrale aneurismer, der udsætter dem for cerebrovaskulære ulykker med svær hypertension senere i livet. Coarctation af aorta er den mest almindelige hjertefejl forbundet med Turners syndrom.

Hvordan diagnosticerer du koarktation af aorta?

Test til bekræftelse af en diagnose af koarktation af aorta kan omfatte:

  1. Ekkokardiogram. ...
  2. Elektrokardiogram (EKG). ...
  3. Røntgen af ​​brystet. ...
  4. Magnetisk resonansbilleddannelse (MR). ...
  5. Computeriseret tomografi (CT) scanning. ...
  6. CT angiogram. ...
  7. Hjertekateterisering.

Er coarctation af aorta alvorlig?

Coarctation af aorta betragtes ofte som en kritisk medfødt hjertefejl (kritisk CHD), fordi hvis indsnævring er alvorlig nok, og den ikke diagnosticeres, kan babyen have alvorlige problemer hurtigt efter fødslen. CCHD'er kan også påvises med nyfødt pulsoximetri-screening.

Hvornår diagnosticeres koarktation af aorta normalt?

Coarctation mistænkes, når lægen ikke er i stand til at mærke pulser i et barns ben. Højt blodtryk i armene (men ikke benene) kan påvises. En hjertemusling er normalt til stede og kan være højest i ryggen (hvor aorta er placeret).

Hvor lang tid tager kirurgi for aorta?

Proceduren tager cirka tre til fire timer. Dit barn bliver indlagt på hospitalet morgenen efter proceduren og kan vende hjem den følgende morgen. For at udføre hjertekateterisering foretages et lille snit i lysken for at indsætte tynde, fleksible rør, kaldet katetre.

Hvad forårsager en coarctation af aorta?

Den nøjagtige årsag til koarktation af aorta er ukendt. Det skyldes abnormiteter i udviklingen af ​​aorta før fødslen. Aortakarktation er mere almindelig hos mennesker med visse genetiske lidelser, såsom Turners syndrom.

Hvad kan der ske, hvis koarktationen ikke repareres?

Når ubehandlet CoA kan forårsage overbelastning af venstre ventrikeltryk, hvilket fører til venstre ventrikulær hypertrofi, for tidlig koronararteriesygdom og til sidst hjertesvigt.

Kan koarktation af aorta helbredes?

For tyve år siden var kirurgi den eneste tilgængelige behandling for aortakarktation. Kirurgi betragtes stadig som guldstandarden, men i dag inkluderer behandlingsmuligheder for voksne med denne tilstand også ballonangioplastik, stent, stenttransplantation eller hybridreparation (en kombination af åben kirurgi og stenttransplantater).

Kan koarktation af aorta være arvelig?

Arvbarheden af ​​koarktation anslås til 58%. Tendensen til, at andre ikke-hjertefejl forekommer hos patienter med koarktation, vises ikke i deres sib og er ikke så udtalt som i andre medfødte hjertesygdomme.

Hvor hurtigt udvikler aortastenose?

Over et gennemsnit på 37 måneder steg den gennemsnitlige gradient over aortaklappen med et gennemsnit på 6,3 mm Hg pr. År, og den endesystoliske diameter af venstre ventrikel steg med 1,9 mm pr. År. Graden af ​​stigning i gradient var langsommere hos mennesker med mere alvorlig stenose ved baseline.

naturvævsteknik
Hvad gør en vævsingeniør?Hvad er de tre hovedkomponenter inden for vævsteknik?Hvad er forskellen mellem vævsteknik og regenerativ medicin?Hvor meget k...
substantiv adjektiv
Som du ved, er et substantiv en person, et sted eller en ting, og et adjektiv er et ord, der beskriver et substantiv: adjektiv.Hvad er et substantiv, ...
Forskellen mellem plasmolyse og deplasmolyse
Plasmolyse: Plasmolyse henviser til krympning og adskillelse af cellemembranen fra cellevæggen på grund af exosmosen. Deplasmolyse: Deplasmolyse henvi...