Akronym

Forskellen mellem akronym og initialisme

Forskellen mellem akronym og initialisme

En forkortelse er et afkortet ord; et akronym består af dele af den sætning, det står for og udtales som et ord (ELISA, AIDS, GABA); en initialisme er et akronym, der udtages som individuelle bogstaver (DNA, RT-PCR).

  1. Er LOL et akronym eller initialisme?
  2. Er FBI et akronym eller en forkortelse?
  3. Er WTF et akronym eller initialisme?
  4. Er USA et akronym eller forkortelse?
  5. Er GIF et akronym eller initialisme?
  6. Er OMG et akronym?
  7. Er IDK et akronym?
  8. Er ASAP et akronym?
  9. Er pengeautomat et akronym eller initialisme?
  10. Hvad betyder AFK?
  11. Hvad hedder LOL LMAO ROFL?
  12. Hvad er Wfh står for?

Er LOL et akronym eller initialisme?

Coleman (2012) bemærker 'LOL', som er en initialisme skabt ud fra sætningen 'griner højt' som et godt eksempel på en slanginitialisme. Det kan enten være en forkortelse eller et akronym afhængigt af om du vælger at stave ordet eller udtale det som ord typisk udtalt (Coleman, 2012: 39).

Er FBI et akronym eller en forkortelse?

FBI (Federal Bureau of Investigation) er en initialisme. AIDS er et akronym, mens HIV er en initialisme. URL, når det udtages som tre separate bogstaver, "U-R-L", er en initialisme for Uniform Resource Locator, men mange mennesker udtaler det som "earl" eller endda "yurl", hvilket gør det til et akronym.

Er WTF et akronym eller initialisme?

Hvis folk faktisk udtalt WTF "dubya tee eff", ville det være en initialisme (en forkortelse udtalt ved at stave bogstaverne en efter en). ... I praksis bruger folk det som en forkortelse, der betyder "hvor jeg skriver WTF, sig hvad f ^ ck."

Er USA et akronym eller forkortelse?

Så hvad er forskellen mellem et akronym og initialisme? Initialismer er når du forkorter et ord til dets initialer. Derefter siger du disse initialer som individuelle bogstaver, som hvordan "National Security Administration" bliver N-S-A. USA bliver U-S.

Er GIF et akronym eller initialisme?

Nej, GIF er et akronym for Graphics Interchange Format. Ordet "grafik" har en hård G, men det påvirker ikke nødvendigvis udtalen. Derfor udtages JPEG, et akronym for Joint Photographic Experts Group, ikke jay-feg, men snarere jay-peg.

Er OMG et akronym?

OMG er en forkortelse af udtrykket åh min Gud (eller åh min godhed eller åh min gosh) og inden for tekst og instant messaging, sociale medier osv. Er det blevet en populær mekanisme til at udtrykke overraskelse eller forbavselse, f.eks. Hun skal ud med Darren, OMG!

Er IDK et akronym?

Idk er en forkortelse af den sætning, jeg ikke kender. Idk bruges mest i uformel kommunikation, såsom tekstbeskeder.

Er ASAP et akronym?

ASAP betyder "så hurtigt som muligt". ASAP er både et akronym og en forkortelse.

Er pengeautomat et akronym eller initialisme?

En initialisme er en forkortelse lavet af bogstaver med andre ord, udtalt som individuelle bogstaver, f.eks. "FBI" eller "pengeautomat".

Hvad betyder AFK?

AFK er et akronym, der betyder "væk fra tastaturet." Men det er primært beregnet til at formidle, at du ikke vil være tilgængelig på din computer eller enhed i en periode. Du kan parre den med en tidsramme for at kommunikere, hvor længe du vil være væk fra dit tastatur.

Hvad hedder LOL LMAO ROFL?

LMAO er et akronym, der står for Laughing My Ass Off. Mange siger (eller skriver) dette akronym, når de finder noget særligt sjovt. ... Et andet akronym, der bruges med LMAO, er ROFL. Folk siger ofte "ROFLMAO", som bruges til at betegne noget er endnu mere sjovt! ROFL betyder "rullende på gulvet griner."

Hvad er Wfh står for?

Hvad betyder WFH? WFH betyder at arbejde hjemmefra.

Sådan finder du molarmessen
Hvordan finder du molens masse af en elektron?Hvordan beregner man mol fra molær masse?Hvordan finder du molmassen i klasse 9?Hvordan beregner jeg mol...
Forskellen mellem galvanisk og elektrolytisk celle
En galvanisk celle omdanner kemisk energi til elektrisk energi. En elektrolytisk celle omdanner elektrisk energi til kemisk energi. Her er redoxreakti...
Forskellen mellem cellecyklus og celledeling
Celledeling er kun et af flere trin, som en celle gennemgår i løbet af sin levetid. Cellecyklussen er en gentagen række hændelser, der inkluderer væks...