Akronym

akronym vs forkortelse eller initialisme

akronym vs forkortelse eller initialisme

En forkortelse er et afkortet ord; et akronym består af dele af den sætning, det står for og udtages som et ord (ELISA, AIDS, GABA); en initialisme er et akronym, der udtages som individuelle bogstaver (DNA, RT-PCR). I dette afsnit vil "forkortelse" henvise til alle disse.

  1. Er FBI et akronym eller en forkortelse?
  2. Er LOL et akronym eller initialisme?
  3. Er USA et akronym eller initialisme?
  4. Er CIA et akronym eller forkortelse?
  5. Er OMG et akronym?
  6. Er NASA et akronym?
  7. Er Rip et akronym eller forkortelse?
  8. Er GIF et akronym eller initialisme?
  9. Er BBC et akronym eller initialisme?
  10. Hvad betyder BTW seksuelt?
  11. Er CEO et akronym eller forkortelse?
  12. Hvad er forskellen mellem en initialisme og et akronym?

Er FBI et akronym eller en forkortelse?

FBI (Federal Bureau of Investigation) er en initialisme. AIDS er et akronym, mens HIV er en initialisme. URL, når det udtages som tre separate bogstaver, "U-R-L", er en initialisme for Uniform Resource Locator, men mange mennesker udtaler det som "earl" eller endda "yurl", hvilket gør det til et akronym.

Er LOL et akronym eller initialisme?

Coleman (2012) bemærker 'LOL', som er en initialisme skabt ud fra sætningen 'griner højt' som et godt eksempel på en slanginitialisme. Det kan enten være en forkortelse eller et akronym, afhængigt af om du vælger at stave ordet eller udtale det som ord typisk udtalt (Coleman, 2012: 39).

Er USA et akronym eller initialisme?

En forkortelse er, når en sætning eller et ord forkortes til et ord eller bogstaver. ... Initialismer er, når du forkorter et ord til dets initialer. Derefter siger du disse initialer som individuelle bogstaver, som hvordan "National Security Administration" bliver N-S-A. USA bliver U-S.

Er CIA et akronym eller forkortelse?

CIA er en forkortelse for 'Central Intelligence Agency.

Er OMG et akronym?

OMG er en forkortelse af udtrykket åh min Gud (eller åh min godhed eller åh min gosh) og inden for tekst og instant messaging, sociale medier osv. Er det blevet en populær mekanisme til at udtrykke overraskelse eller forbavselse, f.eks. Hun skal ud med Darren, OMG!

Er NASA et akronym?

National Aeronautics and Space Administration (NASA) blev oprettet af National Aeronautics and Space Act i 1958.

Er Rip et akronym eller forkortelse?

forkortelse. må han eller hun (eller de) hvile i fred.

Er GIF et akronym eller initialisme?

Nej, GIF er et akronym for Graphics Interchange Format. Ordet "grafik" har en hård G, men det påvirker ikke nødvendigvis udtalen. Derfor udtages JPEG, et akronym for Joint Photographic Experts Group, ikke jay-feg, men snarere jay-peg.

Er BBC et akronym eller initialisme?

Initialiseringer

initialismefuld form
BBCBritish Broadcasting Corporation
FNForenede Nationer
DVDdigital alsidig disk
VIPmeget vigtig person

Hvad betyder BTW seksuelt?

BTW - Forresten. 13. Hvad betyder ligeledes 78 seksuelt? CRIMES ACT 1900 - SEKTION 78.

Er CEO et akronym eller forkortelse?

forkortelse for Chief Executive Officer: den vigtigste person, der er ansvarlig for ledelsen af ​​en virksomhed, som undertiden også er selskabets præsident eller bestyrelsesformand: Salgs- og administrationsenheder ledes af Senior Vice Presidents, der rapporterer direkte til CEO.

Hvad er forskellen mellem en initialisme og et akronym?

En forkortelse er et afkortet ord; et akronym består af dele af den sætning, det står for og udtages som et ord (ELISA, AIDS, GABA); en initialisme er et akronym, der udtages som individuelle bogstaver (DNA, RT-PCR). Indfør ikke en forkortelse i en overskrift. ...

Forskellen mellem beton og abstrakte substantiver
Et konkret substantiv henviser til et fysisk objekt i den virkelige verden, såsom en hund, en kugle eller en iskegle. Et abstrakt substantiv henviser ...
hvordan man laver daniell celle
Følg nu disse enkle trin omhyggeligt:Anbring en zinkstrimmel i opløsningen af ​​zinksulfat.Anbring en kobberstrimmel i opløsningen af ​​kobbersulfat.B...
Forskellen mellem taxonomi og systematik
Systematik kan defineres som undersøgelse af organismernes art og mangfoldighed og forholdet mellem dem. Taxonomi er derimod teorien og praksis med at...